Thursday 29 August 2019

Satış Ortaklığı ile Uyurken Para Kazanmak





satiş ortaklığı ile internetten para kazanmak
affiliate marketing



Satış ortaklığı (affiliate marketing) internet üzerinden para kazanmanın yollarından biridir.Son zamanlarda biraz paraya mı sıkıştınız?Ya da her sabah uyanıp işe gitmek istemiyor musunuz?O zaman satış ortaklığı ile para kazanabilirsiniz.Hem de uyurken bile.



Bu yazıda, satış ortaklığına bağlı mağazaların ürünlerinin pazarlamasını bir web sitesi üzerinde yaparak nasıl gelir elde edeceğinizi öğreneceksiniz.Bu konuda yeni iseniz , bu yazı size bir fikir verecektir.O zaman satış ortaklığı ile uyurken para kazanmak için adım adım gidelim.

İlk önce işe kavramları tanımakla başlayalım.



Satış Ortaklığındaki Taraflar



satış ortaklığı (affiliate marketing) : Online perakende mağazalarının, size yönlendirmelerinizden kaynaklanan trafik veya satış komisyonunu ödemesidir.



yayıncı : Ürün ya da hizmetin tanıtımını yaparak komisyon kazanan taraftır.



reklam veren : Komisyon ödeyerek ürünlerinin reklamını yapmak isteyen firmalar.



satış ortaklığı aracı firma : Reklam vermek isteyen perakende mağazalarla anlaşma yapan ve yayıncı olarak başvuracağınız firmalardır.



Satış Ortaklığının İşleyişi



Satış Ortaklığı 3 adımlı basit bir işlemdir:



1-     Ziyaretçiler bir ürün veya hizmet tavsiye edersiniz.

2-     Ziyaretçiler satış ortaklığı linkini kullanarak ürünü veya hizmeti satın alır.

3-     Yapılan satışlardan komisyon alırsınız.



Satış Ortaklığına Başlarken



Artık satış ortaklığının temel tanımını ve sürecin nasıl çalıştığını biliyorsunuz,bu yüzden şimdi nasıl başlayacaksınız birlikte bakalım.

Birçok satış ortağı ayrım yapmaksızın, herhangi bir plan yapmadan her satış ortaklığı ağına kayıt olurlar, ancak satış ortaklığından ciddi anlamda gelir elde etmek istiyorsanız mutlaka belli bir planınız ve de hedefiniz olmalıdır.

Satış ortaklığı Sistemini kavramak için aşağıdaki adımları dikkatlice okuyun.Bir ürünü tanıtmayı düşünmeden önce ilk 4 adımı tamamlayın



1-    Alanınızı Bulun (Niş)



Bir alan seçmek işinize odaklanmanızı ve ürününüzün içeriği konusunda size yardımcı olur.Ayrıca hedefli pazarlama kampanyaları oluşturmayı da kolaylaştıracaktır.

Bazı insanlar için, belirli bir alanı seçmek, kendi işini kurmanın en zor kısmıdır, ancak tabii k böyle olmak zorunda değildir.Birkaç soru cevap ile hangi alanda çalışmak istediğinizi seçebilirsiniz.



En çok neye tutkunum?



Genelde tutkulu olduğumuz şeyler, zaten bilgi sahibi olduklarımızdır. Bu da içerik oluşturmanızı çok daha kolaylaştırır.



İlgi alanlarım neler?



İlgi alanlarınız da aynı şekilde daha çok bilgili olduğunuz özelliklerdir.



Severek kullandığım ürünler nelerdir?



İnandığınız şeyi satmak ya da tanıtmak gerçekten size büyük kolaylık sağlayacaktır.



Bu konu yeterince geniş mi?



En fazla 100 blog yazısı oluşturacak konu var mı? Değilse, arama motoru optimizasyonu ile mücadele edebilir misiniz?



Seçtiğiniz alan ile ilgili başka satış ortakları var mı? Sizin için de bir yer var mı?



Aşırı popüler bir alana girmeden ve bir süredir etrafta olan insanlarla rekabet etmeye çalışmadan önce, belki başka bir alanı deneyebilirsiniz.



Bu alanda para var mı?



Eğer iki alan seçtiyseniz birisi tam bildiğiniz ancak para getirmeyen diğeri de para getiren ancak çok bilginiz yok.Para getiren sizin için uygundur.



2-     Bir Web Sitesi Kurun



Heyecanlandığınız,bilgi sahibi olduğunuz, size para kazandıracak seçimi bulduğunuzda, bir web sitesi ve blog oluşturmaya hazırsınız.



Sitenizin ana odağı bloğunuz olacak, ancak öncesinde sitenize eklemeniz gereken,kendi hakkınızda birkaç birşey var:



Hakkımızda :Hikayenizi anlatın ve insanların sizi biraz tanımasını sağlayın.



İletişim: Bu okuyucular ,ziyaretçiler ile paylaşmak istediğiniz tüm iletişim bilgilerini içermelidir.



Gizlilik Politikası: Kullanıcılar, onlar hakkında herhangi bir bilgi toplayıp toplamadığınızı ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığını bildirir.



Hizmet Şartları: Bu, sitenizde sunulan bilgilerin veya hizmetlerin yanlış kullanılması durumunda sorumluluğunuzu sınırlayan yasal bir sayfadır. Aynı zamanda, telif hakları ve ticari markalar ile ilgili kullanıcı sorumluluklarını detaylandırır.



Özel 404 Sayfa: Özel bir 404 sayfası, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için harikadır.



Reklam: Site içi reklam satmayı planlıyorsanız, reklam verenler için mevcut noktalar, aylık görünümler, kitle demografisi ve bir iletişim formu hakkında bilgi içeren bir sayfa ekleyin.

Karışıklığı önlemek ve ziyaretçilerinize güven oluşturmak için politikalarınızın net ve açık olduğundan emin olmak önemlidir.



3-     Kaliteli içerik yaratın



Artık sayfanızın genel hatları hazır olduğuna göre,içerik oluşturmanız gerekir.

Bazı satış ortağı programları, size kabul etmeden önce belirli bir düzeyde içerik, site trafiği isteyebilirler.Türkiye’deki satış ortaklığı programlarının sizden isteği sitenizin kurulu olması ve sitenizin konseptine karar vermiş olmanızdır.Satış ortaklığı programına dahil olan kampanyalar (bu sistemde online mağazalar kampanya olarak ifade ediliyor)için de ayrıca başvuracaksınız.Sonrasında da onlar sitenizi değerlendirip ona göre onay vereceklerdir.

Elbette tüm bunlar, yayıncı olmayı düşünmeden önce 100 blog yazısı oluşturmanız  gerektiği anlamına gelmez. Ancak sitenizde zaten planlanmış olan en az 4- 5 yayın olması yeterlidir.



4-     E-posta Listenizi Oluşturun



Evet,e-posta hala pazarlama için 1 numaralı iletişim kanalıdır.



E-posta listenizi büyütmenin en kolay yollarından biri sitenize açılan bir pop-up pencere eklemektir.

Daha önce hiç e-posta pazarlaması yapmadıysanız endişelenmeyin; hepimizi bir yerden başlıyoruz.Sizi e-posta pazarlama kampanyanızın kısa otomatik hale getirmesine sizi götürecek bir e-posta pazarlaması rehberine google’layarak ulaşabilirsiniz.



5-     Yayınını yapmayı istediğiniz ürünlerin seçilmesi



Alanınızı en başta belirlemiştiniz. Mesela elektronik üzerine çalışmayı düşündüğünüzü varsayarsak sıra elektronik ürünlerinizi seçmeye geldi anlamına gelmektedir.

Bu konuda da kararsız iseniz; zaten kullandığınız ürünlerin tanıtımını yapabilirsiniz.

Kullandığınız ürünlerin ve hizmetlerin bir listesini yapın ve satış ortaklığı programındaki ilgili kampanyalara bir gözatın.



6-     Sitenizin Tanıtımını Yapın



Sosyal medyada ,satış ortaklığında firmalar tarafından önemli olan. yayınını yaparak komisyon kazanacağınız ürünün tanıtımından ziyade sitenizin yani markanızın tanıtımını yapmanızdır.Çünkü sosyal medyada doğrudan ürün üzerinden reklam vermeniz, birlikte çalıştığınız ana firmayla rekabete girmeniz anlamına geliyor.Yapmanız gereken markalaşmaktır. Sosyal medya ile insanları sitenize çekeceksiniz,sitenizde de ürünleri tanıtacaksınız.Tüm olay budur😊





Türkiye’de Satış Ortaklığı için başvurabileceğiniz bizim tercih ettiğimiz firmalar



Gelirortakları.com

 Reklamaction

 Affocean.com



Satış Ortaklığı İle Faaliyet Gösteren Web Sitelerine Örnekler



hepindirimdeyiz.com



Sadece indirimli ürünleri bulabileceğiniz,kampanya ve kuponlardan haberdar olabileceğiniz bir satış ortaklığı sitedir.Bu sitenin amacı akıllı alışveriştir.Almayı düşündüğünüz ne olursa stok ya da isim bilgisini giriyorsunuz hangi mağazada indirime girerse ürün size haber veriyor.



styligtht.com



Modanın öncüsü diye tanınan ve farklı ülkelerde faaliyet gösteren başarılı bir satış ortalığı sitesidir.



fashiola.com



Birçok ülkede faaliyet gösteren satış ortaklığı sitelerinden biridir.



brand-store.com



Türkiye’de faaliyet gösteren satış ortaklığı sitelerinden biridir.



Artık, satış ortaklığı pazarlaması ile internetten nasıl gelir elde edeceğinizi biliyorsunuz. Sitenize trafik çekmeye devam etmek için seo konusunda kendinizi geliştirin ve  oturduğunuz yerden para kazanma hayalinizi gerçekleştirin.





Comments


EmoticonEmoticon