Saturday 27 July 2019

Yurtdışından alışveriş yapmak Aliexpress





aliexpressten ürün almak
aliexpress ten ürün almak





Herkeste olan bir duyguyu sizinle paylaşmak istiyorum ; alışveriş yapmak. Herkes alışverişe ihtiyaç duyar. Alışveriş hayatımızın olmazsa olmazlarındandır. Bazen yiyecek bazen de giyecek alırız ama son zamanlarda herkesin önemsediği başka bir şey var o da "Sosyal Statü".



İnstagrama girdiniz ana sayfanızda dolaşıyorsunuz ve karşınıza birden o çıktı X marka bir çanta , saat , ayakkabı vb. yada çok istediğiniz ve ne zamandır almak için para biriktirdiğiniz bir ürün karşınıza çıktı veya gördünüz ve çok beğendiniz ama ateş pahası dimi alamıyorsunuz çünkü çok pahalı. Maalesef ülkemizde ki marka  bir ürünü almak çok zor. Gerçek fiyatı 10 lira olduğunu düşündüğünüz bir ürüne 100 lira vermek istemezsiniz dimi. Peki vermek zorunda olmasanız istediğiniz ve ya beğendiğiniz ürüne 100 lira yerine 10 lira verecek olsanız bu çok hoşunuza gider dimi. Peki bu nasıl olacak ; cevabı çok basit yurt dışından  alarak.



Çok beğendiğiniz ve yüzlerce lira harcadığınız saatin arkasında Made in China ( Çin'de Üretilmiştir) yazısını gördüğünüzde içinizde bir burukluk oluşuyor dimi. Peki bundan kurtulmak için ne yapmamız gerekiyor ? Tabii ki istediğiniz ürünü , üretilen yerden almanız gerekecek ve çok daha ucuza. Bu da aliexpress ile mümkün olabilir hem de tek tıkla..



Aliexpress Nedir ?





AliExpress, merkezi Çin'de olan Alibaba Group'un bir B2C girişimidir. A'dan Z'ye pek çok ürün grubunu içinde barındıran Aliexpress dünyanın pek çok ülkesinden kullanılabilmektedir . AliExpress Amazon , GittiGidiyor ve hepsiburada tarzı kullanıcıların satış yaptığı bir alışveriş sitesidir. Site üzerinden aldığınız ürünlerin çoğu Çin’den gelmektedir.





Alışverişlerde Vergi Öder Miyiz?






çinden ürün almak





Aliexpress te aldığınız ürünlerde ücretsiz kargo seçeneği mevcut ve 30€ 'a kadar ki alışverişlerinizden vergi alınmıyordu fakat son zamanlarda kalkan ve vergi gümrük muafiyeti kalktı ve ürünlerinizden fiyatına göre vergi alınıyor. Bu vergi size kargoyu getiren kargo şirketine ödeniyor. Tabi bu vergiyi minimuma çekmeniz mümkün o da satıcınızla iletişime geçip 10 dolar olan ürün ücretini paket üzerinde 1 dolar olarak göstermesini istemeniz böylece vergi olarak 20 lira değil 5 lira ödersiniz.



Satıcılara Nasıl Güvenebiliriz?




aliexpress sorunsuz alışveriş





Tabii ki herkese güven olmaz öncelikle kendi tedbirinizi almanız gerekiyor. Peki bunu nasıl yapacağız ?



* Alışveriş kredi veya banka kartınızla mümkün bu yüzden öncelikle kartınıza ait siteye girip sanal kart oluşturun ve içine alacağınız üründen havale parasını da düşünüp birkaç tl fazla yükleyin. Ürününüz 20 tl ise 25 tl yükleyin böylelikle kredi kartından  daha fazla para çekemezler. Tabi çoğu karta 3D Security mevcut olduğundan doğrulama esnasında çekilecek para miktarı bellidir dikkat edin.



* Satıcının feedbacklerine bakın satıcı ürünü kaç kez satmış, kaç olumlu geri dönüş var , geri dönüşlerin bazıları resimli oluyor bunlara bakıp ürünün hatalı gönderilip gönderilmediğini anlayabilirsiniz.



* Aldığım ürün gelmezse nolur diye düşünmeyin Aliexpress aracı firma olduğu için önce sizi düşünüyor ürününüz şak diye 3 günde gelmez ama bu süre genelde 15 gün ile 60 gün arasındadır. Bu kadar kim bekler demeyin bir çok denetimden geçen ürünlerin gelmesi uzun sürüyor özellikle gümrükte takılırsa ama ürünü aliexpress sitesi üzerinden nerede olduğunu takip edebiliyorsunuz.



Satıcılarla İletişime Nasıl Geçebiliriz? 



Öncelikle biraz İngilizceniz  varsa translate yardımıyla kolaylıkla satıcılar ile iletişime geçebilirsiniz. İster sipariş sayfasının altındaki mesaj kutusu aracılığıyla isterseniz satıcı online ise satıcının ismine tıklayarak anlık olarak iletişim kurabilirisiniz.



Tüyo;








ürün gümrükte takılırmı
aliexpress gümrük





Ürününüzün gümrükte takılmaması için mutlaka satıcı ile iletişime geçin.



Örnek;



300 dolara telefon mu aldınız bu ürünün gümrükte takılma imkanı var hemen satıcı ile iletişime geçip 3 dolarlık metal telefon kılıfı yazdırın ve ürününüz kolaylıkla gümrükten geçsin...



aliexpress sitesine burdan ulaşabilirsiniz  



Not:



bu arada sitenin %100 türkce desteği vardır bütün bankalarla alışveriş yapabilirsiniz ürün elinize ulaşmassa iptal edip direk parayı alabiliyorsunuz güven konusunda sıkıntınız olmasın tek kötü yanı kargo 15 ile 30 gün arasında geliyor benim aldığım ürünlerin hiçbirisi gümrükte takılmadı yada gelmeme gibi bir olayı olmadı ama dediğim gibi ürün baya bir gecikebiliyor beklemeniz gerek..

Comments


EmoticonEmoticon